Автомивка Самообслужване – бързо и изгодно

carwash1_smallНапоследък автомивките на самообслужване станаха много популярни и изникват почти във всеки квартал на големите градове на България. Все повече от нас използват тези автомивки не само, защото пестят средства, а и заради възможността сами бързо да си измием колите.

Решихме да дадем няколко съвети за миенето на колите на автомивките за самообслужване за по-бързо, изгодно и ефективното им използване от нас клиентите. Много често се налага да изчакваме по 20-30 минути реда си поради неколкократното минаване с препарат (3 пъти х 1 лев) и след това неколкократно измиване с пароструйка (3 пъти х 1 лев) на колите от страна на голяма част от ползвателите на тези автомивки. Факт е, че ако давате толкова пари за „по-изгодната“ автомивка на самообслужване, по-добре да ходите на стандартните, където за същата сума някой друг ще свърши работата вместо вас!

Ето и нашите съвети, за да може миенето на колата на автомивката да е наистина изгодно, спестяващо време и щадящо природата. Две програми на автоматизираната система на автомивката са напълно достатъчни за идеално измиване на колата ви, което ще ви коства само 2 лева.

Първо, пуснете една програма на „препарат“, но не се опитвайте да отмиете мърсотията с препарата. Целта е да обиколите възможно най-много пъти колата, като докато минавате следващата част на колата, вече напръсканата част е повлияна от силните вещества на препарата. Така с една програма можете всеки един елемент да бъде минат 3-4 пъти като между всеки един от тях има достатъчно време, за да подейства препарата.

Второ, след като мърсотията вече е разложена с още една програма на водоструйка можете да отмиете всичко от колата. Така с общо 2 лева вместо 5, имате идеално изчистена кола, което на годишна база при средно миене веднъж месечно ви спестява 36 лева.

Ползи:   

  • Спестявате средства от личния и семеен бюджет;
  • Спестяваме водни ресурси от по-малкото програми;
  • Изхвърляме по-малко химически съставки в природата с по-малкото програми с препарат;
  • Спестяваме от личното си време и това на останалите, които чакат след нас;

Ползи в цифри за 1 година:

Пари 36 лева
Здраве 0/3
Екология 3/3
Лично време 2/3