БИО продуктите доближават цените си до стандартните

Масовият потребител е наплашен, че БИО продуктите, особено храни и козметика, са твърде скъпи за ежедневна покупка и консумация. Нашият екип наблюдава тенденция през последните месеци (2017 и 2018 година) да се появяват все повече био продукти, които да са на разумна цена, а много често и по-ниска от тези на масовите производители.

Характерна е и тенденцията традиционните производители на храни и козметика постоянно да увеличават цените и намаляват опаковките на базови продукти, пълни с много изкуствени добавки, консерванти или естествени съставки, отглеждани с много изкуствени торове.

Нашият съвет към всички съмишленици в www.zabulgaria.org и българи е все по-смело да посещават щандовете и секциите за био продукти в магазините. Ще се учудите колко много био продукти са по вашия джоб и на по-изгодна цена от масовите.

Дори и когато цената на БИО-то надвишава незначително цената на стандартните продукти, винаги се замисляйте каква цена бихте платили в бъдеще със здравето си.

 

Магазини, в които сме се натъкнали на изгодна био козметика и кремове са веригата DM и продуктите с тяхна марка, а в LIDL много често можете да откриете изгодни био храни. Това са наблюдения на нашия екип и не е платена реклама от тези фирми. Ако има платена реклама или спонсорство от някаква фирма, това ще бъде обявено официално.

Ползи:   

  • Подобрявате здравето на вас и вашето семесйство
  • Консумирането на повече естествени съставки, намалява риска от рак
  • Подкрепяте по-малки и по-зелени производители, които произвеждат с мисъл за природата

Ползи в цифри за 1 година:

Пари 0 лева
Здраве 3/3
Екология 3/3
Лично време 0/3