Електрическа Четка – здрави зъби

Зъболекарските услуги са едни от скъпите редовни услуги, които ползваме и в същото време са неприятни и неизбежни. Всеки един от нас посещава поне 2 пъти зъболекаря си и средно прави по минимум 2 зъба на година. Въпреки, че здравната каса покрива част от разходите, голяма част от качествените зъболекари не работят с нея, а и дори да работят винаги трябва да доплатим минимум между 30-50 лева на зъб. Това прави среден разход на човек от 100 лева на година.

tothbrush_smallМоже би малко от вас са запознати и вярват на електрическите четки за зъби, но истината е, че според специалистите и нашата лична практика, те са много ефективни. Редовното използване на електрическа четка за миене на зъби може да направи ходенето ви до зъболекаря ненужно с години, да предотврати образуването на зъбен камък, да подобри състоянието на венците ви и да ви „спечели“ много спестени средства.

Разходът за една качествена електрическа четка за зъби е 25-30 лева, 10 лева за презареждаеми батерии, които да ползвате многократно и 20 лева за накрайници за цялото ви семейство. Така, с разход от 60 лева за една четка за зъби с 4 накрайника ще можете цялото семейство да си миете зъбите и да избегнете неприятните посещения при зъболекаря. Това ще означава, че годишният ви разход няма да е по-голям от 60-100 лева, а настоящият разход на всяко едно семейство е минимум 400 лева за лекуване на зъби и 20 лева за обикновени четки за зъби.

Ето как ви предлагаме да спестите 320 лева (420 – 100 = 320) на година от собствения си семеен бюджет на година и да подобрите здравето на вас и вашето семейство.

Ползи:   

  • Спестявате средства от личния и семеен бюджет;
  • Предпазвате зъбите от образуване на зъбен камък;
  • Подобрявате състоянието на венците си;
  • Намалявате вероятността от образуване на кариеси до минимум;
  • Избягвате неприятната среща с машинката на зъболекаря;

Недостатъци:  

  • Изразходва се допълнително ток за зареждане на батериите за четката, но това се компенсира от по-рядкото ходене на зъболекар и работата на уредите там;

Ползи в цифри за 1 година:

Пари 320 лева
Здраве 2/3
Екология 0/3
Лично време 1/3